Няма определен ген на хомосексуалността, но има смесица от генетични фактори и

...
Няма определен ген на хомосексуалността, но има смесица от генетични фактори и
Коментари Харесай

Няма "гей ген", установиха учени

Няма определен ген на хомосексуалността, но има комбинация от генетични фактори и фактори на заобикалящата среда, които въздействат на половото държание, се споделя в ново изследване, оповестено в авторитетното списание Science.

Учените са изследвали генетиката на съвсем половин милион души, които сами са съобщили дали са претърпели полово държание с лице от същия пол. Не е бил открит модел измежду генетичните разновидности, който биха могли да употребяват за свястно идентифициране на половата ориентировка или държание на човек

Проучването демонстрира, че сходно на личността и на други комплицирани човешки черти, поведението се въздейства от композиция от генетични и фактори на обкръжаващата среда.

Авторите на изследването са анализирали отговорите на пациентите и са направили асоциативни изследвания в генома върху данни на повече от 477 522 души. Открити са били пет генетични разновидността, които са доста свързани с еднополовото полово държание.

Вариантите единствено отчасти се припокриват сред мъже и жени и не разрешават свястно предсказание на половото държание на индивида, съгласно изследването.

„ Установихме, че главната генетична архитектура е доста комплицирана, само че сигурно няма единична генетична детерминанта - от време на време наричана в медиите „ гей ген “, заявиха откривателите.

„ Всички измерени общи разновидности дружно изясняват единствено част от генетичната приемственост на равнище популация и не разрешават свястно предсказание на половите желания на индивида. “ 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР